Základní pěna z husích jater

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
353 mg
Cukr
467 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme.
  • 2
    Takto připravíme základní pěnu z husích jater, do které přimícháváme různé suroviny podle toho, ke kterému pokrmu ji chceme použít.
  • 3
    Suroviny, které je vhodné přimíchávat, jsou: nadrobno pokrájená šalotka nebo cibule, rajčatový protlak, různé bylinky, lanýže, žampiony a v neposlední řadě také různá vařená masa nebo uzeniny.
  • 4
    Tímto nám vznikne pěna z husích jater mnoha příchutí.
  • 5
    Používáme zejména ve studené kuchyni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Základní pěna z husích jater
Dělám podobné 😉