Základní pěna z husích jater
15 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 60gramůCibule
- 60gramůJehněčí maso
- 60gramůŠalotka
- 60gramůBylinky čerstvé - svazek
- 60gramůLanýž
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 60mililitrůProtlak rajčatový
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 600gramůJátra husí
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
353 mg
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme.
- 2Takto připravíme základní pěnu z husích jater, do které přimícháváme různé suroviny podle toho, ke kterému pokrmu ji chceme použít.
- 3Suroviny, které je vhodné přimíchávat, jsou: nadrobno pokrájená šalotka nebo cibule, rajčatový protlak, různé bylinky, lanýže, žampiony a v neposlední řadě také různá vařená masa nebo uzeniny.
- 4Tímto nám vznikne pěna z husích jater mnoha příchutí.
- 5Používáme zejména ve studené kuchyni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Základní pěna z husích jater
Dělám podobné 😉