Základní těsto na pizzu
20 min.
Ingredience
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 215mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 35mililitrůOlej olivový
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 2Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 3Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 5Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.