Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
392 mg
Cukr
124 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky si dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
  • 2
    Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uděláme uprostřed těsta důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.
  • 3
    Na vál poprášený rýžovou moukou přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.