Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy
10 min.
Ingredience
- 115gramůMouka rýžová
- 55gramůMouka bramborová
- 85gramůMouka kukuřičná
- 1lžičkaXantanová guma
- 1špetkaSůl
- 140gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
392 mg
Cukr
124 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky si dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
- 2Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uděláme uprostřed těsta důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.
- 3Na vál poprášený rýžovou moukou přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.