Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si smícháme mouku (asi 5 g mouky si schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
  • 2
    Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama.
  • 3
    Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme těsto do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.