Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy
40 min.
Ingredience
- 255gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 140gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1V misce si smícháme mouku (asi 5 g mouky si schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
- 2Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama.
- 3Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme těsto do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.