Zákusek s jahodovým džemem
40 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7gramůDroždí sušené
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr moučkový
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 2lžíceCukr vanilka
- 2lžíceMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250mililitrůDžem jahodový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1103 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Nejprve troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech, ve kterém budeme péct, vymažeme a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme mouku, změklé máslo, sůl, droždí a cukr, dokud se máslo nezapracuje do mouky.
- 2V jiné míse smícháme podmáslí, vanilkový cukr a vejce a směs přidáváme za stálého hnětení rukou a hněteme, dokud neuděláme hladké těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku a vyválíme plát o síle 4 cm. Vykrojíme kolečka o průměru 6 cm a dáme na plech. Rozšleháme vejce s mlékem a potřeme kolečka. Pečeme v troubě 15 minut. Nakonec je rozkrojíme a potřeme jahodovým džemem a ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.