Zákusek s jahodovým džemem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 7gramůDroždí sušené
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 75gramůCukr moučkový
    • 250mililitrůMléko - podmáslí
    • 2lžíceCukr vanilka
    • 2lžíceMléko polotučné
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 250mililitrůDžem jahodový
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1103 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
47 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech, ve kterém budeme péct, vymažeme a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme mouku, změklé máslo, sůl, droždí a cukr, dokud se máslo nezapracuje do mouky.
  • 2
    V jiné míse smícháme podmáslí, vanilkový cukr a vejce a směs přidáváme za stálého hnětení rukou a hněteme, dokud neuděláme hladké těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku a vyválíme plát o síle 4 cm. Vykrojíme kolečka o průměru 6 cm a dáme na plech. Rozšleháme vejce s mlékem a potřeme kolečka. Pečeme v troubě 15 minut. Nakonec je rozkrojíme a potřeme jahodovým džemem a ušlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.