Žampionová omáčka s bílým vínem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůOlej stolní
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 0,13litrVíno bílé
- 20gramůProtlak rajčatový
- 0,5litrOmáčka hnědá univerzální (UHO)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
936 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova.
- 2Přidáme očištěné, nakrájené žampiony. Když začnou zlátnout, přisypeme nasekanou petrželku a vše krátce osmahneme.
- 3Nakonec přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno, hnědou omáčku a vše dobře povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.