Žampionové omelety na telecím masu
55 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
250 mg
Cukr
942 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky másla. 1/4 žampionů vložíme na pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejcem rozkvedlaným se solí a lžící smetany, usmažíme omeletu. Stejným způsobem usmažíme další tři omelety.
- 2Omyté maso pokrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Maso přendáme na nahřáté talíře.
- 3Na oleji osmahneme plátky šunky, položíme je na usmažené omelety, ty stočíme a položíme na řízky.
- 4Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, vývar a sůl, povaříme a podlijeme řízky.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.