Žampionové omelety na telecím masu

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
250 mg
Cukr
942 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na polovině dávky másla. 1/4 žampionů vložíme na pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejcem rozkvedlaným se solí a lžící smetany, usmažíme omeletu. Stejným způsobem usmažíme další tři omelety.
  • 2
    Omyté maso pokrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Maso přendáme na nahřáté talíře.
  • 3
    Na oleji osmahneme plátky šunky, položíme je na usmažené omelety, ty stočíme a položíme na řízky.
  • 4
    Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, vývar a sůl, povaříme a podlijeme řízky.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.