Žampionové špecle
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250dekagramůMouka polohrubá
- 2decilitryVoda pitná
- 100gramůŠunka dušená
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4720 kcal
Bílkoviny
172 g
Tuky
49 g
Sacharidy
921 g
Vláknina
47 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané žampiony nakrájíme na kousky.
- 2Osmahneme je na másle s nakrájenou šunkou.
- 3Špecle vytvoříme z 250g polohrubé mouky, vejce, soli a 2dcl vody.
- 4Dáme je do vroucí vody a jakmile vyplavou jsou hotové.
- 5Přidáme ke směsi a lehce zahřejeme, aby se chutě propojily.
- 6Na závěr osolíme a posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.