Žampionové špízy s paprikou a slaninou
40 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůAnglická slanina
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyJablka
- Na potírání
- 1lžičkaOlej chilli
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky silné asi 2-3 mm. Barevné papriky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Sladkokyselá jablka omyjeme, rozkrájíme na osminky a odkrojíme jadřince.
- 2Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. V misce si smícháme pikantní olej s olivovým olejem, pepřem, solí a sójovou omáčkou. Špízy potřeme připravenou směsí a grilujeme přibližně 15 minut. Během grilování špízy potřeme ještě 2 x. Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.