Žampiony na bílém víně

21 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
667 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší žampiony omyjeme, případně očistíme.
  • 2
    Do hrnce nalijeme olivový olej, přisypeme jemně pokrájenou šalotku, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Ty necháme v oleji smažit asi dvě minuty a přisypeme posekanou petrželku, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a opepříme.
  • 3
    Hrnec přiklopíme a zprudka vaříme 3-4 minuty. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  • 4
    Žampiony upravíme na talířky a přelijeme omáčkou, ve které se vařily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.