Žampiony na bílém víně
21 min.
Ingredience
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠalotka
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
667 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Menší žampiony omyjeme, případně očistíme.
- 2Do hrnce nalijeme olivový olej, přisypeme jemně pokrájenou šalotku, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Ty necháme v oleji smažit asi dvě minuty a přisypeme posekanou petrželku, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a opepříme.
- 3Hrnec přiklopíme a zprudka vaříme 3-4 minuty. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- 4Žampiony upravíme na talířky a přelijeme omáčkou, ve které se vařily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.