Žampiony s červeným pomerančem a slaninou
40 min.
Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůSlanina vepřová
- 0,5kusChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrSherry brandy
- 300gramůSalát kadeřavý
- 2kusyPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme zrníček a polovinu pokrájíme na tenké nudličky. Jeden pomeranč oloupeme a očistíme ze slupek, aby nám zůstaly jen čisté měsíčky dužiny, z druhého si do misky vymačkáme šťávu.
- 2V pánvi na si na 2 lžících olivového oleje vysmažíme slaninu dozlatova, pak ji vyjmeme z pánve a na omastek dáme žampiony. Za stálého míchání je smažíme dozlatova asi 3 minuty. Posypeme je pepřem, podle chuti osolíme, přimícháme kousky pomeranče, 3 lžíce pomerančové šťávy, a společně restujeme 1-2 minuty. Přilijeme Sherry brandy a pod pokličkou dusíme 2-3 minuty.
- 3Listy kadeřavého salátu dobře omyjeme. Poklademe je na mísu, na ně položíme žampiony s kousky pomeranče.
- 4Vše polijeme výpekem, posypeme slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.