Žampiony s červeným pomerančem a slaninou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme zrníček a polovinu pokrájíme na tenké nudličky. Jeden pomeranč oloupeme a očistíme ze slupek, aby nám zůstaly jen čisté měsíčky dužiny, z druhého si do misky vymačkáme šťávu.
  • 2
    V pánvi na si na 2 lžících olivového oleje vysmažíme slaninu dozlatova, pak ji vyjmeme z pánve a na omastek dáme žampiony. Za stálého míchání je smažíme dozlatova asi 3 minuty. Posypeme je pepřem, podle chuti osolíme, přimícháme kousky pomeranče, 3 lžíce pomerančové šťávy, a společně restujeme 1-2 minuty. Přilijeme Sherry brandy a pod pokličkou dusíme 2-3 minuty.
  • 3
    Listy kadeřavého salátu dobře omyjeme. Poklademe je na mísu, na ně položíme žampiony s kousky pomeranče.
  • 4
    Vše polijeme výpekem, posypeme slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.