Žampiony s Crème fraîche a sázenými vejci

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
51 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme domácí "Crème fraîche". Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.
  • 2
    Druhý de očistíme jarní cibulky, malé mladé žampiony, které rozpůlíme nebo větší rozčtvrtíme. Cibuli nakrájíme na silnější kroužky.
  • 3
    Ve velké pánvi na 3 lžicích oleje restujeme žampiony dozlatova. Restujeme je za stálého míchání 3-4 minuty.
  • 4
    V druhé pánvi dokřupava opečeme plátky slaniny. Pak je z pánve vyjmeme, přidáme máslo, cibulku a smažíme ji dozlatova (asi 2 minuty).
  • 5
    V pánvi (nejlépe pánev na sázená vejce) na 2 lžicích oleje usmažíme 4 volská oka. Každé osolíme 2 špetkami soli.
  • 6
    Na talíře rozdělíme horké žampiony, pokryjeme cibulkou, 2-3 lžícemi domácí smetanou "Crème fraîche" na kterou položíme plátky slaniny se sázenými vejci. Vše posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.