Žampiony s Crème fraîche a sázenými vejci
35 min.
Ingredience
- 8kusůCibulka jarní
- 1kilogramŽampiony čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůAnglická slanina
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 4lžícePepř 4 barev
- domácí krém
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 2lžícePodmáslí kysané 1%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
51 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme domácí "Crème fraîche". Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.
- 2Druhý de očistíme jarní cibulky, malé mladé žampiony, které rozpůlíme nebo větší rozčtvrtíme. Cibuli nakrájíme na silnější kroužky.
- 3Ve velké pánvi na 3 lžicích oleje restujeme žampiony dozlatova. Restujeme je za stálého míchání 3-4 minuty.
- 4V druhé pánvi dokřupava opečeme plátky slaniny. Pak je z pánve vyjmeme, přidáme máslo, cibulku a smažíme ji dozlatova (asi 2 minuty).
- 5V pánvi (nejlépe pánev na sázená vejce) na 2 lžicích oleje usmažíme 4 volská oka. Každé osolíme 2 špetkami soli.
- 6Na talíře rozdělíme horké žampiony, pokryjeme cibulkou, 2-3 lžícemi domácí smetanou "Crème fraîche" na kterou položíme plátky slaniny se sázenými vejci. Vše posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.