Žampiony s fazolkami
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 0,5lžičkaVegeta
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky chvíli povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Žampiony spaříme vroucí vodou a oloupeme.
- 3Do kastrolu na rozpálený olej vložíme fazolky i žampiony, promícháme a zalijeme polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme a krátce povaříme.
- 4Nakonec pokrm zahustíme škrobovou moučkou, znovu krátce povaříme a podáváme.
- 5Na talířích každou porci zalijeme trochou zbylého vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.