Západoafrická dušená zelenina
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 16gramůZázvor celý
- 2kusyChilli paprička sušená
- 1špetkaKoriandr mletý
- 14gramůKmín drcený
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusCibule červená
- 3kusyRajčata
- 470mililitrůVývar zeleninový
- 4kusyCuketa
- 2kusyPaprika oranžová
- 5stroužkůČesnek
- 130gramůMáslo arašídové
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi wok nebo v hrnci rozpálíme arašídový olej na středním ohni a 1-2 minuty restujeme najemno nasekaný česnek, oloupaný a nastrouhaný zázvor, chilli papričky společně s mletým koriandrem, kmínem a cayenským pepřem.
- 2Přidáme najemno nasekanou bílou i červenou cibuli a vaříme dalších 4-5 minut, nebo dokud nezhnědnou.
- 3Přidáme i najemno nasekaná rajčata a 120 ml zeleninového vývaru. Směs přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme 10 minut probublat.
- 4Vmícháme najemno nakrájenou cuketu a papriku bez semínek. Vaříme dalších 20 minut, nebo dokud papriky nezměknou. Nakonec vmícháme zbývající 355 ml vývaru a BBB arašídové máslo. Dobře promícháme, aby se arašídové máslo rozpustilo. Snížíme plamen a necháme dalších 5-10 minut povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.