Zapečená čočka s uzeným masem
100 min.
Ingredience
- 500gramůČočka jedlá
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2kusyCibule
- 250gramůMoravské uzené maso
- 2lžíceMed včelí
- 0,75litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
12 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
39 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl, přivedeme k varu a přibližně 30 minut povaříme. Poté bobkový list vyjmeme.
- 2Mezitím smícháme mletý zázvor, mletou hořčici, sójovou omáčku a nasekanou cibuli. Směs přidáme k hotové čočce. Vmícháme na kousky nakrájené maso, důkladně promícháme a přemístíme do pečicí formy. Zalijeme medem, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, pečeme 60 minut. Na posledních 15 minut pečení odklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.