Zapečená cuketa s bylinkovo-brusinkovou omáčkou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kolečka. Kolečka cukety následně obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, plátky v něm osmažíme. Po usmažení je pokládáme na talíře, opepříme a osolíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní osmažené plátky cukety. Bylinkovou omáčku smícháme v kastrůlku s brusinkovým džemem a zahříváme, dokud se džem nerozpustí. Parmezán nahrubo nastrouháme.
  • 4
    Připravenou omáčkou zalijeme plátky cukety a posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut, poté ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.