Zapečená cuketa s bylinkovo-brusinkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2kusyCuketa
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl bylinková
- 400gramůItalská bylinková omáčka
- 2lžíceDžem brusinkový
- 300gramůSýr Parmezán
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cukety omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kolečka. Kolečka cukety následně obalíme v hladké mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej, plátky v něm osmažíme. Po usmažení je pokládáme na talíře, opepříme a osolíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní osmažené plátky cukety. Bylinkovou omáčku smícháme v kastrůlku s brusinkovým džemem a zahříváme, dokud se džem nerozpustí. Parmezán nahrubo nastrouháme.
- 4Připravenou omáčkou zalijeme plátky cukety a posypeme nastrouhaným Parmezánem. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut, poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.