Zapečená jablka s vanilkovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
9 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Poté jablka potřeme rozpuštěným máslem a do poloviny je obalíme v krystalovém cukru. Ohnivzdornou mísu vymažeme zbylým máslem, kterým jsme potřeli jablka, vložíme do ní jablka, vykrojené otvory po jádřincích vyplníme višňovou marmeládou, jablka posypeme nudličkami mandlí, které jsme spařili a oloupali. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C, dokud jablka nezezlátnou.
  • 2
    Podáváme je politá vanilkovou omáčkou.
  • 3
    Vanilkovou omáčku připravíme zašleháním pudinku, cukru a žloutků do mléka. Přidáme máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Omáčku zahříváme na mírném plameni, stále mícháme, až omáčka zhoustne. Nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Na závěr vmícháme rum.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.