Zapečená jablka s vanilkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 4lžičkyMarmeláda višňová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krystal
- 2lžíceMandle
- 8kusůJablka
- Na omáčku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceRum
- 0,5kusPudinkový prášek - vanilkový
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
9 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Poté jablka potřeme rozpuštěným máslem a do poloviny je obalíme v krystalovém cukru. Ohnivzdornou mísu vymažeme zbylým máslem, kterým jsme potřeli jablka, vložíme do ní jablka, vykrojené otvory po jádřincích vyplníme višňovou marmeládou, jablka posypeme nudličkami mandlí, které jsme spařili a oloupali. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C, dokud jablka nezezlátnou.
- 2Podáváme je politá vanilkovou omáčkou.
- 3Vanilkovou omáčku připravíme zašleháním pudinku, cukru a žloutků do mléka. Přidáme máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Omáčku zahříváme na mírném plameni, stále mícháme, až omáčka zhoustne. Nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Na závěr vmícháme rum.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.