Zapečená krkovička
75 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 600gramůVepřová krkovička
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
68 g
Sacharidy
3 g
Vápník
2 g
Železo
11 mg
Postup přípravy
- 1Omytou, vykostěnou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme a mírně osolíme.
- 2Maso urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 10. 2015
Zapečená krkovička
Čas od času zhřeším a dám si tuhle zapečenou krkovičku. Toto jídlo jde jen malinko odlehčit tím, že se použije smetana např. 12%. Podávala jsem s mačkanýmí vařenými bramborami a se zelným salátem s mrkví a křenem. Jídlo není moc "fotogenické", ale je to dobrůtka, i když výživoví poradci by nejásali.