Zapečená krupicová kaše
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1litrMléko plnotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůHrozinky
- 50gramůCukr krupice
- 130gramůPšeničná krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do vroucího mléka přidáme špetku soli a přisypáváme tence krupici.
- 2Za stáleho míchání uvaříme v hustou kaši.
- 3Necháme prochladnout, promícháme s cukrem a žloutky, rozinkami a vanilkou.
- 4Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků a dáme ve vymazaném pekáčku zapéct do předem zahřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.