Zapečená rajčata s jablky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme také na plátky, které zakapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno položíme vrstvu rajčat, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, další vrstvou budou jablka a nakonec opět plátky rajčat. Zasypeme posekanou petrželkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut.
  • 3
    Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.