Zapečená rajčata s jablky
30 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 250gramůRajčata
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůRohlíky bílé
- 250gramůJablka
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme také na plátky, které zakapeme citronovou šťávou.
- 2Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno položíme vrstvu rajčat, posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, další vrstvou budou jablka a nakonec opět plátky rajčat. Zasypeme posekanou petrželkou, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut.
- 3Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.