Zapečená rajčata se žervé
25 min.
Ingredience
- 1hrstBazalka
- 6kusůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 6kusůSardelová očka
- 100gramůAnglická slanina
- 300gramůŽervé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
981 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, seřízneme asi v jedné třetině a vydlabeme.
- 2Na náplň smícháme žervé, olivový olej, špetku soli a nasekané bazalkové lístky.
- 3Rajčata naplníme směsí, navrch přidáme sardelku nebo trošku sardelové pasty, přiklopíme odříznutými kloboučky a naskládáme do zapékací mísy. Pokapeme olivovým olejem, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky nebo tenké proužky, přidáme vydlabanou dřeň z rajčat a v troubě předehřáté na 200C pečeme asi 15min.
- 4Podáváme teplé, nejlépe s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.