Zapečená rebarbora s ořechy
50 min.
Ingredience
- 800gramůReveň (Rebarbora)
- 200gramůCukr vanilka
- 40mililitrůVoda pitná
- 20gramůZázvor mletý
- 200gramůMascarpone
- 20gramůCitronová kůra
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůOřechy lískové
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůOvesné vločky
- 1gramMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
45 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 5cm dlouhé kousky. Vložíme do rendlíku, smícháme s vanilkovým cukrem a máslem, zalijeme vodou a zahříváme asi 5 minut. Opatrně promícháváme, aby si rebarbora zachovala tvar. Nakonec vmícháme mletý zázvor a odstavíme.
- 2V míse vypracujeme z mouky a másla drobenku, vmícháme cukr, muškátový oříšek, ovesné vločky a nadrcené lískové ořechy.
- 3Do máslem vymazaného pekáče rozložíme rebarborovou směs, bohatě posypeme drobenkou s oříšky a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut.
- 4Po vytažení z trouby necháme dezert 10 minut odpočinout a zatím vyšleháme mascarpone s citronovou kůrou. Podáváme porci dezertu ozdobenou kopečkem mascarpone.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.