Zapečená růžičková kapusta
30 min.
Ingredience
- 800gramůKapusta růžičková
- 2litryVoda pitná
- 100gramůSýr Parmezán
- 60gramůPancetta
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu omyjeme pod tekoucí vodou a vrchní vrstvu lístků odstraníme.
- 2Kapustičky vaříme v osolené vodě 10-15 minut.
- 3Na pánvi na rozpuštěném másle lehce opečeme na kostičky nakrájenou pancettu. Přidáme povařené kapustičky a vše krátce restujeme.
- 4Obsah pánve přendáme do zapékací mísy a vše hustě posypeme nahrubo nastrouhaným parmezánem.
- 5Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 220°C asi 8 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.