Zapečená štika v křenové omáčce
65 min.
Ingredience
- 1200gramůŠtika obecná
- 7gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 50gramůPetržel kudrnka
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůKřen
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 7gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, vykuchanou štiku nasolíme a pokropíme citronem.
- 2Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou a krátce povaříme. Přidáme nastrouhaný křen, osolíme a osladíme.
- 3Rybu osušíme papírovou utěrkou a vložíme do částí másla vymazaného pekáčku, zalijeme hotovou omáčkou a poklademe plátky zbylého másla. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, podáváme ozdobené plátky citronu a posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.