Zapečená vejce á la Mornay

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, na dno nalijeme tenkou vrstvu bešamelu, na něj položíme vejce vedle sebe a zasypeme strouhaným sýrem. Vejce zalijeme bešamelem, osolíme a znovu posypeme strouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut.
  • 3
    Podáváme s opečeným bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.