Zapečená vejce á la Mornay
25 min.

Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 300mililitrůBešamel
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 240gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno nalijeme tenkou vrstvu bešamelu, na něj položíme vejce vedle sebe a zasypeme strouhaným sýrem. Vejce zalijeme bešamelem, osolíme a znovu posypeme strouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut.
- 3Podáváme s opečeným bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.