Zapečené bezlepkové těstoviny
40 min.
Ingredience
- 300gramůUzené maso vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 240gramůBezlepkové těstoviny
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vývar, který přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vsypeme těstoviny, sůl a podle návodu na obalu je uvaříme. Poté je scedíme, necháme okapat.
- 2Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Teplé těstoviny přeložíme do misky. Přidáme vejce, na kousky pokrájené máslo a na malé kousky nakrájené uzené maso, nastrouhanou chilli papričku, sůl i pepř. Všechno dobře promícháme a vsypeme do připravený pekáč, kde směs zalijeme smetanou. Vložíme pekáč do horké trouby, při 200 stupních zapečeme 20 minut.
- 3Poté vyjmeme z trouby, necháme těstoviny 5 minut odpočinout a krájíme na porce, které rozdělujeme na jednotlivé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.