Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůBroskve
- 300gramůJahody zahradní
- 10gramůZázvor mletý
- 50gramůCukr krupice
- 200mililitrůZakysaná smetana
- Na drobenku
- 60gramůOřechy lískové
- 60gramůMouka polohrubá
- 3gramySkořice mletá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a spolu s jahodami nakrájíme na kousky. Spolu se zázvorem, cukrem a 2 lžícemi vody dáme na pánev a povaříme 2 minuty, jen co se cukr rozpustí. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
- 2Oříšky nasekáme a promícháme v míse s moukou, cukrem a skořicí, nakonec zapracujeme nakrájené máslo, aby vznikla drobenka.
- 3Do zapékacích misek dáme porci ovocné směsi, zasypeme ořechovou drobenkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.
- 4Po vytažení z trouby necháme několik minut odpočinout a podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.