Zapečené broskve s muškátovou pěnou
45 min.
Ingredience
- 4kusyBroskve
- 2kusyFíky čerstvé
- 30gramůCukr vanilka
- 1špetkaKardamom
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 4lžíceVíno muškátové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Omyté broskve krátce spaříme v hrnci s vroucí vodou, vyjmeme do ledové vody a oloupeme. Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a každou polovinu rozkrojíme na 3 dílky. Spolu s fíky nakrájenými na čtvrtky rozložíme do zapékací formy a posypeme vanilkovým cukrem, kardamomem, citronovou kůrou a zakapeme citronovou šťávou. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a ovoce pečeme asi 20 minut. V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vínem do pěny. Vinnou pěnou přelijeme pečené ovoce a vložíme asi na 1/2 minuty pod rozpálený gril v troubě. Dezert podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.