Zapečené broskve se sněhem
60 min.
Ingredience
- 500gramůBroskve
- 70gramůMáslo čerstvé
- 150gramůBorůvky
- 100gramůOřechy lískové
- 50gramůRozinky bílé
- 40gramůCukr vanilka
- 1decilitrRum
- Sníh
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Broskve umyjeme, rozkrojíme na půlky, vypeckujeme, každou půlku položíme zvlášť na alobal, potřeme máslem, posypeme 20 g vanilkovým cukrem, zabalíme, naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. Upečené vyjmeme z trouby, rozbalíme alobal, který už dále nebudeme používat, broskve naskládáme zpět na plech a každou půlku broskve naplníme.
- 2Náplň: rozinky opláchneme v teplé vodě, namočíme do rumu, drobně rozsekané ořechy vložíme do mísy, namočené rozinky scedíme a přidáme, vsypeme vanilkový cukr, dobře promícháme.
- 3Sníh: do misky dáme bílky, cukr a šleháme ve vodní lázní tak dlouho,až se vytvoří hustá hmota, do které přikápneme citrónovou šťávu. Na naplněné půlky broskví lžící položíme ještě sníh, plech vrátíme zpátky do horké trouby, zapečeme do zlatova přibližně 10 minut.
- 4Upečené broskve porcujeme na dezertní talířky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.