Zapečené fazole
130 min.
Ingredience
- 200gramůFazole červené
- 32mililitrůOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 20gramůMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. V průběhu procesu je scedíme a vodu vyměníme. Dobře propláchneme.
- 2Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme plamen a necháme vařit 2 hodiny nebo tak dlouho, dokud se fazole neprovaří a nezměknou. Odstavíme z plamene a propláchneme.
- 3Troubu si předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3.
- 4Na pánvi rozpálíme půl lžičky olivového oleje a cibuli restujeme 4-5 minut dozlatova.
- 5V zapékací míse smícháme fazole, cibuli a rajčata nakrájená na kousky, med, sůl a zbývající olivový olej. Pečeme 60-75 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.