Zapečené hroznové víno s fíky
91 min.
Ingredience
- 500gramůHroznové víno
- 150mililitrůVíno bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůFíky čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 30gramůCukr krupice
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 30gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Kuličky hroznů oloupeme a necháme zalité vínem macerovat 60 minut.
- 2Zapékací mísu vytřeme máslem, fíky omyjeme a rozčtvrtíme, naskládáme do zapékací mísy, opepříme, posypeme cukrem a macerovaným vínem, zalijeme troškou vína z marinády.
- 3Pečeme 6 minut při 285 °C.
- 4Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a servírujeme se zapékaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.