Zapečené jahody s rebarborou
50 min.
Ingredience
- 1kilogramJahody zahradní
- 1kilogramReveň (Rebarbora)
- 20gramůCukr vanilka
- Drobenka
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo jihočeské
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme, umyjeme, necháme odkapat, rozkrojíme na půlky, rebarboru nakrájíme na kostky, smícháme, posypeme vanilkovým cukrem, naskládáme do pečicí formy a hustě posypeme drobenkou. Pečicí formu vložíme do teplé trouby, pečeme 30 minut.
- 2Drobenka: měkké máslo vložíme do mísy, přidáme cukr, mouku a rukou zpracujeme tak, aby hmota byla drobivá.
- 3Zapečené ovoce krájíme na úhledné porce, které klademe na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.