Zapečené makarony s tuňákem

55 min.

Ingredience

    • 250gramůMakarony milánské
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaSůl
    • 100mililitrůMléko plnotučné
    • 100gramůSýr Čedar
    • 200gramůTuňák v oleji
    • 400gramůHrášek
    • 80gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci uvaříme makarony al dente. Vodu důkladně slijeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí. Přilijeme mléko a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Do směsi přisypeme šálek rozdrobeného čedaru a šleháme tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a všechny suroviny nespojí. Poté vmícháme tuňáka a hrášek.
  • 3
    V zapékací misce promícháme nudle a připravenou směs s tuňákem, vše posypeme parmazánem a asi 30 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.