Zapečené makarony s tuňákem
55 min.
Ingredience
- 250gramůMakarony milánské
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůSýr Čedar
- 200gramůTuňák v oleji
- 400gramůHrášek
- 80gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvaříme makarony al dente. Vodu důkladně slijeme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí. Přilijeme mléko a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Do směsi přisypeme šálek rozdrobeného čedaru a šleháme tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a všechny suroviny nespojí. Poté vmícháme tuňáka a hrášek.
- 3V zapékací misce promícháme nudle a připravenou směs s tuňákem, vše posypeme parmazánem a asi 30 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.