Zapečené makarony se sýrem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1226 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
60 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
626 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a makarony v ní uvaříme podle návodu na obalu, poté je slijeme a necháme okapat.
  • 3
    V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a upražíme jíšku. Do jíšky přimícháme dijonskou hořčici a sundáme ze sporáku.
  • 4
    Kondenzované mléko a polotučné mléko vlijeme do misky, promícháme a po malých dávkách přiléváme do připravené jíšky.
  • 5
    Hrnec vrátíme na sporák a za stálého míchání vaříme 10 minut.
  • 6
    Následně do omáčky přidáme 2/3 ementálu a 2/3 nivy a mícháme, dokud se sýry nerozpustí.
  • 7
    Zapékací mísu vymažeme, nasypeme do ní makarony, přelijeme sýrovou omáčkou a promícháme. Povrch posypeme zbytkem sýra a vložíme do předehřáté trouby.
  • 8
    Pečeme 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.