Zapečené minicheesecaky s borůvkami

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
400 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve předehřejeme troubu na 170 °C.
  • 2
    Rozmixujeme 130 gramů celozrnných sušenek (grahamových krekrů) nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Vzniklou směs rozdělíme do šesti malých, nejlépe zavíracích sklenic a přitlačíme ke dnu.
  • 3
    Prošleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, dvěma vejci a jednou lžičkou vanilkové pasty ve velké míse do hladké hmoty. Vzniklou náplň rozdělíme do sklenic a zasypeme borůvkami.
  • 4
    Do pekáče nalijeme vodu asi do poloviny tak, aby voda nepřetékala, nebo nenatekla do sklenic, do vody postavíme naplněné sklenice a pekáč dáme do předehřáté trouby. Pečeme ve vodní lázni asi 25 - 30 minut, dokud náplň až na malý kousek uprostřed neztuhne. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a potom důkladně vychladíme v ledničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.