Zapečené minicheesecaky s borůvkami
90 min.
Ingredience
- 130gramůCelozrnné sušenky
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMascarpone
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 1lžičkaVanilková pasta
- 100gramůBorůvky
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
400 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Rozmixujeme 130 gramů celozrnných sušenek (grahamových krekrů) nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Vzniklou směs rozdělíme do šesti malých, nejlépe zavíracích sklenic a přitlačíme ke dnu.
- 3Prošleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, dvěma vejci a jednou lžičkou vanilkové pasty ve velké míse do hladké hmoty. Vzniklou náplň rozdělíme do sklenic a zasypeme borůvkami.
- 4Do pekáče nalijeme vodu asi do poloviny tak, aby voda nepřetékala, nebo nenatekla do sklenic, do vody postavíme naplněné sklenice a pekáč dáme do předehřáté trouby. Pečeme ve vodní lázni asi 25 - 30 minut, dokud náplň až na malý kousek uprostřed neztuhne. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a potom důkladně vychladíme v ledničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.