Zapečené nudle s lososem a chřestem po italsku
70 min.
Ingredience
- 400gramůChřest bílý
- 300gramůChřest zelený
- 2kusyBujón zeleninový
- 150gramůOmáčka na těstoviny sýrová parmezánská
- 1špetkaPepř bílý
- 2litryVoda pitná
- 150gramůFilety z lososa atlantického
- 200gramůNudle široké
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelený a bílý chřest oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Nudle uvaříme podle návodu na obale.
- 2Sýr nastrouháme. V litru vroucí, osolené vody rozdrobíme 2 kostky zeleninového bujónu, do této vody dáme vařit chřest bílý a po 5 minutách chřest zelený. Poté rozmícháme ve vodě s chřestem Niva omáčku a opepříme. Potom vsypeme do vývaru na nudličky nakrájené filety lososa.
- 3Troubu předehřejeme na 180 °C. Nízkou zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji postupně vrstvami zeleninové omáčky a vrstvami vařených nudlí, přičemž první vrstva bude zeleninová omáčka s lososem a poslední vstva bude strouhaný Parmezán. Pokrm pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.