Zapečené opilé kuře
90 min.
Ingredience
- 1200gramůKuřecí prsa
- 30gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 4gramyPepř bílý
- 1kusRajčata
- 1decilitrOlej rostlinný
- 2decilitryVíno červené
- 1decilitrMartell cognac
- 1decilitrCinzano bianco
- 300gramůDebrecínská pečeně
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
44 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
522 mg
Cukr
609 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme, okořeníme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté podlijeme všemi druhy alkoholu a zakryté dusíme, dokud není maso měkké. Mezitím si připravíme zapékací sáčky a vymažeme je rozpuštěným máslem. Hotové maso zabalíme do plátku debrecínky a rozdělíme do jednotlivých sáčků podle porcí. Každé maso poklademe plátky sýra a navrch dáme kolečko rajčete. Sáček zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Můžeme servírovat např. s hranolky nebo jen se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.