Zapečené orecchiette se smetanovou zeleninou
55 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 150gramůFarmářská šunka 96% masa
- 1kusMrkev kořen
- 3lžíceHrášek
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 0,5lžíceOlej olivový
- Vařená růžičková kapusta
- 750mililitrůVoda pitná
- 200gramůKapusta růžičková
- 0,5lžičkaSůl
- Vařené těstoviny
- 750litrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 150gramůTěstoviny Orecchiette
- Zálivka
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 200mililitrůSmetana 10 % tuku
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vysypeme do ní italské těstoviny ve tvaru oušek a uvaříme je přesně podle návodu na zkus. Uvařené těstoviny scedíme.
- 2Troubu si předehřejeme na 185°C. Dno pekáčku si vytřeme olejem. Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu dáme do rendlíku, zalejeme je vodou, přidáme sůl a povaříme je 5-7 minut. Poté je scedíme a kapustičku rozkrájíme na poloviny. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Mražený hrášek v sítu propláchneme vodou. Sterilované žampióny ve slaném nálevu zcedíme. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. V druhé misce rozmícháme smetanu s vejci, solí, pepřem, chilli a hořčicí.
- 3V míse si uvařené těstoviny promícháme se zeleninou a šunkou. případně je dochutíme solí. Vše dáme do pekáčku, polejeme připravenou smetanou s vejci, vidličkou do těstovin několikrát píchneme, aby smetana prostoupila až ke dnu. Nakonec těstoviny posypeme sýrem a dáme pekáček do středu trouby.
- 4Těstoviny pečeme dozlatova přibližně 25 minut, až budou mít okolo zlatohnědou kůrku. Podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.