Zapečené orecchiette se smetanovou zeleninou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vysypeme do ní italské těstoviny ve tvaru oušek a uvaříme je přesně podle návodu na zkus. Uvařené těstoviny scedíme.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 185°C. Dno pekáčku si vytřeme olejem. Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu dáme do rendlíku, zalejeme je vodou, přidáme sůl a povaříme je 5-7 minut. Poté je scedíme a kapustičku rozkrájíme na poloviny. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Mražený hrášek v sítu propláchneme vodou. Sterilované žampióny ve slaném nálevu zcedíme. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. V druhé misce rozmícháme smetanu s vejci, solí, pepřem, chilli a hořčicí.
  • 3
    V míse si uvařené těstoviny promícháme se zeleninou a šunkou. případně je dochutíme solí. Vše dáme do pekáčku, polejeme připravenou smetanou s vejci, vidličkou do těstovin několikrát píchneme, aby smetana prostoupila až ke dnu. Nakonec těstoviny posypeme sýrem a dáme pekáček do středu trouby.
  • 4
    Těstoviny pečeme dozlatova přibližně 25 minut, až budou mít okolo zlatohnědou kůrku. Podáváme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.