Zapečené pudinkové palačinky
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1litrMléko plnotučné
- 8lžicCukr krupice
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 40gramůPudinkový prášek - čokoládový
- 40gramůCukr vanilka
- 200gramůJahody zahradní
- 4kusyBanány
- 150gramůPoleva čokoládová
- Na těsto
- 5decilitrůMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyJablka
- 40gramůCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do vhodné nádoby, rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec do těsta přidáme omytá, neloupaná, na struhadle nastrouhaná jablka aještě jednou promícháme.
- 2Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.
- 3Do dvou kastrůlků rozlijeme po 5 dl mléka. Přisypeme po 4 lžicích cukru, 20 g vanilkového cukru. Nakonec do jednoho kastrůlku vsypeme vanilkový prášek, do druhého čokoládový prášek. Za stálého mícháni uvaříme vanilkový a hustý čokoládový pudink. Ještě teplý čokoládový pudink vlijeme do zapékací mísy, necháme zatuhnout.
- 4Palačinky naplníme střídavě banány a jahodami, naskládáme je ležatě na zatuhlý pudink. Přelijeme vanilkovým pudinkem a vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při teplotě 180 po dobu 20 - 25 minut.
- 5Zapečené palačinky necháme vychladnout, rozkrájíme na jednotlivé porce, ty pokládáme na talíře. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.