Zapečené pudinkové palačinky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do vhodné nádoby, rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec do těsta přidáme omytá, neloupaná, na struhadle nastrouhaná jablka aještě jednou promícháme.
  • 2
    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.
  • 3
    Do dvou kastrůlků rozlijeme po 5 dl mléka. Přisypeme po 4 lžicích cukru, 20 g vanilkového cukru. Nakonec do jednoho kastrůlku vsypeme vanilkový prášek, do druhého čokoládový prášek. Za stálého mícháni uvaříme vanilkový a hustý čokoládový pudink. Ještě teplý čokoládový pudink vlijeme do zapékací mísy, necháme zatuhnout.
  • 4
    Palačinky naplníme střídavě banány a jahodami, naskládáme je ležatě na zatuhlý pudink. Přelijeme vanilkovým pudinkem a vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při teplotě 180 po dobu 20 - 25 minut.
  • 5
    Zapečené palačinky necháme vychladnout, rozkrájíme na jednotlivé porce, ty pokládáme na talíře. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.