Zapečené roštěnky se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2špetkySůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůPepř čtyř barev
- 250gramůZakysaná smetana
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2kusyCitrony
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
62 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné roštěnky po obvodu nařízneme, osolíme, naklepeme a posypeme lžící mouky. Zprudka je z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji opečeme. Roštěnky vybereme, na stejném oleji osmahneme do zlatova na kolečka pokrájenou cibuli. Posypeme ji mletou paprikou, zalijeme vývarem, vložíme zpátky roštěnky, celý pepř, přiklopíme pokličkou a za častého obracení masa dusíme do měkka. Měkké maso poté vybereme.
- 2Šťávu zahustíme zbylou moukou, dobře promícháme a povaříme. Nakonec do šťávy vlijeme zakysanou smetanu a stáhneme z ohně. V jiné pánvi na 100 g rozehřátého másla podusíme propláchnutou, dobře okapanou mraženou zeleninu.
- 3Nakonec maso naskládáme na dno zapékací mísy, vymazané 50 g másla. Na maso pokládáme tenké plátky citrónu. Posypeme teplou zeleninou a přelijeme připravenou omáčkou. Vložíme do nahřáté trouby, krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.