Zapečené rybí filé s anglickou slaninou v sýrové omeletě
45 min.
Ingredience
- 200gramůAnglická slanina
- 1kusCibulka jarní
- Restované rybí filé
- 600gramůFilé rybí
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4špetkySůl Jedlá mořská s jodem
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Vaječná směs
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 3špetkySůl
- 110gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
459 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Rybí filé (omyté a osušené) posolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a filé krátce orestujeme po 1-2 minutách z každé strany dozlatova.
- 2Orestované filé i s výpekem dáme do zapékací mísy.
- 3Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, sůl a směs rozšleháme. Pak nastrouháme tvrdý sýr a přimícháme ho k vejcím. Libovou anglickou slaninu a očištěnou jarní cibulku pokrájíme na proužky a poklademe je na filé. Vše přelijeme rozšlehanými vejci se sýrem a zapékací misku vložíme do středu trouby. Pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.