Zapečené rybí filé se žampiony
65 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 4kusyBrambory vařené
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 80gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na plátky nakrájíme vařené brambory.
- 2Necháme lehce rozmrazit rybí filé a nakrájíme na 1 cm silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Oloupeme a nakrájíme žampiony na tenké plátky.
- 4Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme plátky filé. Přidáme žampiony a podlijeme trochou vody, zakryjeme a doměkka dusíme.
- 5Olejem vymažeme zapékací mísu a vyložíme plátky brambor a osolíme. Na brambory vyrovnáme plátky ryb se žampiony a zalijeme zapékací směsí.
- 6Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme s vejci, mlékem a osolíme.
- 730 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.