Zapečené zelené nudle
30 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 2lžíceŠpenátový protlak mražený
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceSýr Parmezán
- 0,38litrBešamel
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, špenátu a soli zaděláme bez přidání vody tužší nudlové těsto. Potřeme je olejem a necháme odpočinout asi 20 minut.
- 2Z těsta vyválíme tenkou placku, nakrájíme pruhy široké 10cm a z nich nakrájíme nudle široké 1/2cm. Necháme je oschnout.
- 3Nudle uvaříme v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Uvařené nudle ocedíme, necháme okapat a smícháme je se šunkou nakrájenou na nudličky, s nastrouhaným sýrem a bešamelem.
- 4Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme nudle, posypeme je Parmezánem, pokapeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.