Zapečený ananas s vanilkovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 2kusyVanilkový lusk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceAnýz celý
- 200gramůCukr krystal
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
435 mg
Cukr
81 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálenou pánev vsypeme cukr a za stálého míchání vyčkáme, až zkaramelizuje. Přidáme máslo, pomerančovou šťávu, vanilku a anýz. Přikryjeme pokličkou, vaříme tři minuty. Stranou v hrnci uvaříme ve vodě ananas do poloměka.
- 2Poté ananas rozkrojíme, nakrájejíme na plátky a přelijeme omáčkou, uvařenou v pánvi. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.