Zapečený krab
65 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1baleníKrab nakládaný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na třetině másla.
- 2Z mouky a druhé třetiny másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, vínem a svaříme na hustou omáčku.
- 3Krabí maso z konzervy nakrájíme a smícháme s dušenými houbami a omáčkou. Podle chuti osolíme a vložíme do zapékací mísy vymazané částí zbylého másla. Posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme zbylým máslem a zvolna zapečeme.
- 4Podáváme horké s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.