Zapečený sendvič s tuňákem
15 min.
Ingredience
- 120gramůTuňák v oleji
- 2lžíceMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2krajíceChléb toastový
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
- 0,5kusRajčata
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z konzervy tuňáka slejeme tekutinu, maso dáme do misky, přidáme majonézu a vidličkou dobře rozmícháme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a zamícháme.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme krajíce chleba po obou stranách. Vyndáme, potřeme každý krajíc z jedné strany polovinou tuňákové směsi, obložíme rajčetem nakrájeným na plátky a přes rajčata položíme sýr nakrájený na tenké plátky. Opepříme a chleby vložíme do horké trouby. Jakmile se sýr roztaví, vyndáme a přiklopíme na sebe. Opatrně překrojíme a podáváme. Můžeme také servírovat jednotlivé chleby bez přiklopení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.