Zapečený špenát
40 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 6kusůVejce slepičí
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špenátový protlak necháme rozmrazit, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme vejce, špetku mletého muškátového oříšku a dobře spolu vše rozšleháme.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme 4 krajíce bílého chleba a na ně rozprostřeme našlehaný špenát. Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
- 3Porce rozdělíme na dezertní talířky a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.