Zapékaná cibulačka

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyCibule
    • 1litrVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
    • 4krajíceVeka
    • 2lžíceOlej stolní
    • 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Část osmahneme na oleji, zalijeme vařící vodou, ve které jsme rozmíchali bujón, osolíme a přidáme zbylou cibuli. Vaříme, až cibule zcela změkne.
  • 2
    Plátky veky osmahneme na pánvi vytřené olejem, rozdělíme na talíře a zalijeme vařící polévkou. Když plátky veky vyplavou, posypeme je nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.