Zapékaná cibulačka
35 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 4krajíceVeka
- 2lžíceOlej stolní
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Část osmahneme na oleji, zalijeme vařící vodou, ve které jsme rozmíchali bujón, osolíme a přidáme zbylou cibuli. Vaříme, až cibule zcela změkne.
- 2Plátky veky osmahneme na pánvi vytřené olejem, rozdělíme na talíře a zalijeme vařící polévkou. Když plátky veky vyplavou, posypeme je nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.