Zapékaná jablka po ruském způsobu
35 min.
Ingredience
- 200gramůTvaroh jemný
- 9lžicZakysaná smetana
- 3lžícePšeničná krupice
- 60gramůHrozinky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 8kusůJablko
- 4lžíceCukr moučkový
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
121 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
198 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh prolisujeme, smícháme se lžící zakysané smetany, krupicí, omytými hrozinkami, žloutky, pískovým cukrem a rozpuštěnou polovinou dávky másla. Směs dobře rozmícháme.
- 2Z vyzrálých větších jablek seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Dutinu naplníme tvarohovou směsí, pokryjeme hoblinkami másla, jablka v zapékací míse vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.
- 3Zapečená jablka podáváme přelitá zakysanou smetanou a posypaná moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.