Zapékaná jablka po ruském způsobu

35 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
121 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
198 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh prolisujeme, smícháme se lžící zakysané smetany, krupicí, omytými hrozinkami, žloutky, pískovým cukrem a rozpuštěnou polovinou dávky másla. Směs dobře rozmícháme.
  • 2
    Z vyzrálých větších jablek seřízneme vršek a vykrojíme jádřinec s částí dužiny. Dutinu naplníme tvarohovou směsí, pokryjeme hoblinkami másla, jablka v zapékací míse vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.
  • 3
    Zapečená jablka podáváme přelitá zakysanou smetanou a posypaná moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.