Zapékaná krupicová kaše
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr krupice
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 50gramůPšeničná krupice
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
600 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Krupici uvaříme v osoleném mléce.
- 2Do vychladlé kaše zamícháme máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru a sníh z bílků.
- 3Vložíme do vymazané zapékací mísy a dáme do trouby zapéci. (Povrch můžeme před zapečením posypat kakaem a cukrem).
- 4Podáváme s ovocným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.